Koningin Máxima kwam dinsdag 31 januari een kijkje nemen bij Windpark Nijmegen-Betuwe. De Koningin nam uitgebreid de tijd om zich te laten informeren over de totstandkoming van het windpark en om van gedachten te wisselen over de rol van burgers in energietransitie.

In een werkbezoek van ruim anderhalf uur sprak de Koningin met initiatiefnemers Pim de Ridder en Volkert Vintges, leden van WindpowerNijmegen en omwonenden. Ook wethouder Harriët Tiemens en Gelders Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk waren bij het bezoek aanwezig. Oprichter en directeur Henk Lagerweij gaf de koningin tekst en uitleg over `zijn` turbines en tenslotte nam de majesteit een virtueel kijkje bovenin een turbine met een virtual reality-film.

Ik mocht het bezoek van Hare Majesteit aan het windpark, in overleg met hofhouding en Rijksvoorlichtingsdienst, mede voorbereiden. Ook was ik een van de ‘happy few’ die het werkbezoek mocht bijwonen. Toch leuk!

Comments are closed.