Rondje Noord neemt je mee langs de groene plekken van Nijmegen Noord. Pak de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Kijk mee met de imker. Volg een speurtocht door boomgaard en windpark of kom zelf eten maken met lokale producten. Met Rondje Noord beleven jong en oud de sfeer van Nijmegen-Noord, onder het genot van een fris sapje of hapje van eigen erf.

Rondje Noord is een initiatief van platform ‘Geef Noord De Ruimte’. Op zondagmiddag 14 mei zetten de deelnemers de deuren open en is iedereen van harte welkom tussen 13.00-17.00 uur.

Programma Windpark
Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is die middag van alles te beleven. Een windgids leidt bezoekers rond over het park. Je neemt een kijkje in een van de windmolens en kunt van dichtbij de wiek bekijken die op het terrein ligt. Pas als je er naast staat, zie je hoe enorm zo´n ding is.
In ons bezoekerscentrum kun je de documentaire ‘Voor de Wind’ zien, over de totstandkoming van het windpark en de ervaringen van betrokken burgers en omwonenden. Ook is er een diavoorstelling over de bouw van de windmolens. Kinderen kunnen een speurtocht over het windpark doen en (bij mooi weer) een molenbroodje bakken in de Mussengaard (op=op).

Start rondleiding windpark: 13.30u / 14.30u / 15.30u / 16.30u
Documentaire: 14.00u / 15.00u / 16.00u
Tijden bij benadering. Aanmelden niet nodig. Deelname gratis.

Comments are closed.