Veel belangstelling voor Windpark Nijmegen-Betuwe, tijdens de Nijmeegse Fiets4Daagse. Ruim 500 deelnemers maakten 25 augustus 2017 gebruik van de kans om het windpark te bezoeken dat speciaal voor deze dag geopend was. Vrijwilligers van coöperatie WindPowerNijmegen liepen af-en-aan om de gasten rond te leiden. Impressie van een zonnige zomerdag.

Handen vol

Een grote groep mensen maakte van de gelegenheid gebruik om de windmolens in het park van dichtbij te bekijken en volgden met belangstelling de fototentoonstelling over de bouw van het windpark. Vrijwilligers van cooperatie WindpowerNijmegen hadden hun handen vol aan het beantwoorden van vragen van belangstellenden, over windenergie, de bouw van het windpark en  cooperatie WindpowerNijmegen. Ook de plannen voor uitbreiding van het windpark met een zonnepark van 5 hectare kon rekenen op warme belangstelling van de bezoekers.

Nieuwe wereld

Jong en oud benutte de kans om bij de medewerkers van Huismerk Energie een virtueel kijkje te nemen in de toekomst van onze regionale energievoorziening. Voor sommigen was het wel even wennen, zo’n 3D-bril. “Er gaat een wereld voor me open. Duizelingwekkend”, aldus een bezoeker.

Populair bij alle leeftijdsgroepen waren ook de hangplekken hoog in de bomen in de tuin bij Bezoekerscentrum de Mussenhut. Vanuit de hangmat hadden bezoekers goed uitzicht op de windturbines. Wie liever met beide voeten op de grond bleef, kwam aan zijn trekken in een van de zitzakken in de tuin van het bezoekerscentrum of op de mobiele oplaadbank van Huismerk Energie. De barista van Coffee Company zorgde voor espresso of cappuccino en de ijscoman van Tijd4IJs schepte vers ijs.

Spraakverwarring

Het biertje Freewheel van brouwerij Oersoep zorgde bij enkele fietsers voor wat spraakverwarring: ‘Kan ik hier een gratis kop soep krijgen?”, was een vraag die meerdere keren over de toonbank ging. Geen soep dus, maar wel een lekker fris witbier, speciaal gebrouwen door Oersoep voor fietsminnend Nijmegen

Comments are closed.